I søndags havde morfar og jeg lyst at tage til til Portugal. Vi tog af sted fra morgenstunden, og lige efter at vi kom over grænsen så vi en plakat for Brødfestival i den lille by Idanha-a-Velha.
Foran byporten, som er bygget af romerne for over 2.000 år siden stod nogle af deltagerne i et cykelløb og slikkede sig om munden.
Der var nemlig mange gode ting at spise. Her står morfar foran en bod med pølser – det er ikke let at vælge mellem lækkerierne.
Vi fik dejlig ost med hjem, lavet af gedemælk og størknet med tidsel-saft.
Idanha-a-Velha har en kæmpestor ovn, hvor der kan bages brød til alle dem, der bor i byen. Her er to damer i gang med at ælte en kæmpe-dej.
Her ser du den store ovn, hvor der er tændt op til alle de brød, der kommer ud af dejen.
Brødene bliver langet ind i ovnen på en stor spade – ligesom du måske har set i et pizzeria med levende ild.
Pizza var lige emnet for en bagerskole for børn.
Først fik de forklæder og huer på, og på hver plads stod der mel og vand og olie til dejen.
Når de så havde lavet dejen, kom der pizza-smørelse, ost og skinke på.
Vi spiste klipfisk og salat til frokost – med udsigt til en stor scene, og teknikerne, der havde travlt med at klargøre aftenens koncert.
Ind imellem lydprøverne var der fri bane for dem, der havde lyst at prøve at synge fra scenen.
video kommer snart!
En anden form for underholdning bød disse musikanter på –
– ham med alle gede- og fåreklokkerne behøvede bare at bevæge sig for at få en masse klang frem. Til sammen med trommerne og fløjterne kunne de høres vidt omkring – pas på ørerne!
//www.youtube.com/embed/X6lgljhL_rU?rel=0
Man kunne købe mange forskellige ting i markedsboderne. Alt det, der sælges i denne bod er lavet af KORK!
Se en gang, hvad morfar valgte at tage med hjem – to fine desserter i små skåle af ler, hvor der står Casqueiro: brødfestival i Idanha-a-Velha 2013.